Širimo znanje

Koristne in zanimive izobraževalne vsebine

THINK OUTSIDE THE BOX!
Predstavitev novega učnega kompleta Think 3 za 8. razred in nove zbirke IzziRokus

Na 60-minutnem spletnem predavanju smo vam predstavili učni komplet Think 3 za 8. razred in najnovejšo zbirko interaktivnih gradiv IzziRokus Angleščina.

Učna serija Think ponuja izjemna, premišljeno izbrana besedila, ki spodbujajo pogovor, kritično razmišljanje, razvoj vrednot in pozitivno samopodobo. Gradivo vsebuje tudi jasne in nazorne predstavitve slovničnih struktur, sistematično nadgrajuje besedišče ter ponuja aktivnosti za razvijanje bralnih, slušnih, govornih in pisnih spretnosti, ki omogočajo celosten razvoj znanja jezika. Uporabnikom serije je na voljo tudi bogato e-gradivo in dodatno gradivo za učitelja.

How thinking skills can help your students learn English

Predavatelj: Matthew Ellman, nagrajeni učitelj angleškega jezika, vodja praktičnega usposabljanja ter vodja strokovnega učenja in razvoja pri založbi Cambridge University Press

Na področju izobraževanja se pogosto govori o spretnostih mišljenja oz. življenjskih kompetencah ali veščinah 21. stoletja. Vendar pa ni povsem jasno, kako lahko te prispevajo k poučevanju angleščine. Na brezplačnem 60-minutnem spletnem predavanju smo na primerih iz učnih kompletov Think spoznali, da so spretnosti mišljenja pravzaprav idealno orodje pri ustvarjanju priložnosti za razvoj kritičnega razmišljanja in razvijanje govornih zmožnosti učencev. Ogledali smo si tudi nekaj praktičnih dejavnosti, s katerimi lahko spretnosti mišljenja izkoristimo tako pri poučevanju prek spleta kot tudi pri frontalnem poučevanju v učilnicah.

Več o predavatelju
Matthew Ellman načrtuje in izvaja usposabljanja za učitelje po vsem svetu. Poučeval je v Veliki Britaniji, Španiji in Maleziji ter vodil delavnice za učitelje v 25 državah. Je član posebne interesne skupine za usposabljanje in izobraževanje učiteljev (TTEd SIG) pri Mednarodnem združenju učiteljev angleščine (IATEFL), leta 2018 pa je prejel nagrado ELT Masters Award, ki jo podeljuje British Council.

Prijava in udeležba na spletnem predavanju sta zelo preprosti in ne zahtevata posebnih tehničnih spretnosti.

  1. Prijavite se prek zgornje povezave – odprl se bo prijavni obrazec, v katerega vnesete zahtevane podatke.
  2. Po elektronski pošti boste prejeli sporočilo s povezavo, prek katere potrdite prijavo.
  3. Povezavo na dogodek boste prejeli na dan dogodka, najkasneje eno uro pred pričetkom. Preverite tudi mapo z vsiljeno pošto oz. ostale zavihke (promocije itd.).
  4. Pred začetkom spletnega predavanja kliknete na poslano povezavo in vnesete svoje ime in priimek ter e-naslov. S klikom na gumb Enter boste prevezani v virtualno čakalnico, ob začetku dogodka pa v spletno predavalnico. Priporočamo uporabo brskalnika Google Chrome.
  5. Spletno predavanje se bo snemalo in posnetek boste prejeli na svoj elektronski naslov.
  6. Spletno predavanje boste samo gledali in poslušali. Vaša kamera ali mikrofon se ne bosta vklapljala, zato vas predavatelj ali drugi udeleženci ne bodo mogli slišati ali videti, ne glede na nastavitve v vašem računalniku oz. drugi napravi.
  7. Ob koncu predavanja boste imeli, če bo čas dopuščal, priložnost postavljati dodatna vprašanja v okencu za komentarje. Vprašanja in imena njihovih avtorjev bodo vidna na posnetku spletnega predavanja.

Vas zanimajo izobraževanja za strokovno in osebnostno rast?

Logo Modra akademija

Za vas imamo na voljo vrsto izobraževalnih srečanj, ki se jih lahko udeležite bodisi v živo na razpisanih terminih, s povabilom na vašo šolo ali prek spleta! Izbrani predavatelji in predavateljice vam bodo skozi praktične delavnice pomagali pri pridobivanju novih in nadgrajevanju že usvojenih znanj na področju kompetenc prihodnosti. Število mest je omejeno, zato vas vabimo k prijavi že danes na www.modra-akademija.si.